BC Racing alustat nyt valikoimassa: BC Racing alustasarjat.

Satavuotiaalle Suomelle

2017-12-05 13:25:05 by
Meillä Suomalaisilla menee hyvin. Elämässä on aina ylä- ja alamäkiä, mutta kiitos näiden mäkien loivuudesta kuuluu niille jotka taistelivat itsenäisyytemme puolesta ja maksoivat siitä kovan hinnan. Ilman heitä ne mäet voisivat olla oikeasti jyrkkiä. Päätimme yksimielisesti, että Joulukuun myynnistä lahjoitamme 1 % tai vähintään 500 € veteraanityöhön.



On meidän aikamme. On Suomen aika. On aika ottaa se mitä meille kuuluu. Nämä sanat ovat uusimman Tuntemattoman Sotilaan ensimmäisten lauseiden joukossa, ja ne kolahtivat. Ne sijoittuvat 78 vuoden taakse historiaan. Aikaan jolloin tehtiin perusta nykyiselle yhteiskunnallemme - ratkaistiin Suomen kohtalo. Aikaan, jota kukaan meistä ei tahtoisi kokea.

Louhimiehen mukaan elokuvassa tuodaan enemmän esille myös kotirintaman tapahtumia, sillä siinä missä ne ovat menneille polville olleet omassa tai isien ja äitien muistissa, se on nykypolville jo vieraampi maailma. Maailma josta joskus kuulee kun pysähtyy kuuntelemaan mummia tai vaaria. On tärkeää että asiat muistetaan. Tuntematta historiaa emme voi aavistaa tulevaisuuttakaan.

Olemme sen ajan miehille ja naisille paljon velkaa. Kaikesta. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi ei julkaista tarjouksia, alennuksia tai kimppadiilejä. Sen sijaan Joulukuun myynnistä lahjoitetaan prosentti, kuitenkin vähintään 500 euroa, veteraanityöhön. Lahjoitus annetaan henkilökohtaisesti VetRes Keski-Uusimaalle.

Tälle järjestölle, koska toimiessani vapaa-aikana mm. Järvenpään Reserviupseerikerhon varapuheenjohtajana, tämä järjestö on lähellä, tekijät tuttuja, ja summa menee juuritasolle lyhentämättömänä ilman isoja organisaatiohimmeleitä. Oikeaan osoitteeseen ilman välikäsiä. Perusjuttuihin kuten tukanleikkuu, kauppareissut, tai vaikka niinkin yksinkertainen asia kuin varpaiden kynsien trimmaaminen johon voi olla vaikea taipua.

Oma itsenäisyyden juhlistus alkaa tänään Järvenpään Reserviupseerikerhon iltatilaisuudella. Huomenna aamu alkaa kunniavartiolla sankarihaudoilla, ja illalla juhlistetaan 100-vuotiasta isänmaata ystävien ja kuplivan kanssa. Vietit päivän sitten miten vain, toivotamme Sinulle hyvää itsenäisyyspäivää!

- Willem / Race.Fi