BC Racing alustat nyt valikoimassa: BC Racing alustasarjat.

Muutama yleinen kyssäri Quaife lukoista

2017-11-30 14:29:39 by
Senhän tietää kaikki että Quaife on parasta lukkoaatelia mitä katuautoon voi pistää, mutta vaikka aatelisten veri siniseksi huhuttua onkin, ei se tarkoita että öljyjen pitäisi olla siniset. Tässä muutamat yleisimmät kyssärit Quaife lukkoperistä.



1.) Mitä oljyä? Viskositeetiltaan ja luokitukseltaan samaa kuin ennen. Rataslukoissa käytettävän öljyn tulisi olla kitkalisäaineetonta, eli ei lukkoperäöljyä. Lukkoperäöljy, eli kitkamuuntimella jatkettu kama on liian liukasta, ja sen tarkoitus on estää levylukoissa pauketta.

2.) Huolto ja asennus. Quaife ei tarvitse erillistä huoltoa. Asennuksessa yksikkö korvaa 1:1 alkuperäisen, eli useimmissa tapauksissa shimmaustakaan (eli hammaskosketuksen säätöä) ei tarvita ellei alkuperäisissä yksiköissä ole suuria mittaheittoja tai kosketus muuten pielessä (jonka tunnistaa mm. perän ujelluksesta).

3.) Minkälainen on takuu? Takuu on elinikäinen kun yksikön rekisteröi Quaifelle mukana tulevalla kortilla ostohetkenä tai ennen takuutoimia. Takuu kattaa kaiken paitsi luonnollisen kuluman tai käyttövirheistä (esim. ilman öljyjä ajaminen) johtuvat ongelmat. Takuu kattaa myös kisakäytön eikä sillä ole tehorajoituksia tai muita piilohommeleita.

4.) Miten yksikkö toimii ABS/luistoneston kanssa? Täysin ongelmitta. Lukko on ns. fiksu, eli siirtää voimaa nopeammin pyörivältä pyörältä hitaammalle pyörälle. Se ei lukitse akselia, eli ei aiheuta vikavalojen tms. vilkkumisia. Se itseasiassa vähentää luistoneston valon välähtelyä.

Tässä siis ne neljä kysytyintä kyssäriä. Talven etenemismahdollisuudet kannattaa varmistaa jos lukkoa mielii. Meiltä löytyvät hyllystä yleisimmät lukot ilman Suomipreemiumia, ja tilauskamatkin saadaan tehtaalta liikkeelle todella ripeästi kiitos vakiintuneen maahantuontimme. Lukot tietenkin toimitamme rahtivapaasti.

Quaifen lukot löytyvät kaupasta tuosta, ja useilla lukoilla on myös mallikohtainen kuvat itse kamppeesta:
»» Race.Fi: Quaife lukkoperät

Erilaisten lukkotyyppien perustiedot voi ja ehkä jopa kannattaa kerrata tästä kirjoituksesta:
»» Race.Fi: Lukkoperien 101-kurssi