BC Racing alustat nyt valikoimassa: BC Racing alustasarjat.

Brisk ja NGK sytytystulpat, kuinka valita oikea?

2017-08-21 15:26:00 by
Brisk ja NGK ovat maailman johtavia tulppavalmistajia ja valikoimistahan yleensä löytyykin juuri sopivaa tulppaa jokaiseen käyttötarkoitukseen.



Tulpan valintaan vaikuttaa moottorin vakio-ominaisuuksien lisäksi myös viritysaste. Nyrkkisääntönä voidaan pitää että virimoottoriin valitaan aina pykälää paria kylmempi tulppa kuin vakiolle, tietenkin riippuen kuinka paljon tehoa on suhteessa vakiomoottoriin. Molemmat merkit valmistavat tulppia sekä viri- että vakiokäyttöön. Suosituimpana tuotteena ovat iridium -mallit molemmilta päämerkeiltämme Brisk ja NGK, sekä Briskiltä etenkin suorasytkälle soveltuva LGS monikärkitulppa.

Lyhkäisyydessään kuumuus tai kylmyys tulpassa tarkoittaa sytytystulpan keskielektrodin kykyä johtaa lämpöä kuoreen ja sitä kautta pois tulpasta. Kylmemmässä tulpassa ns. johtavuusalue on lyhyempi ja kuumemmassa tulppamallissa taas pidempi joten kuumassa tulpassa lämpö johtuu hitaammin pois, kylmässä tulpassa taas nopeammin.

NGK tulpissa suurempi numero tarkoittaa kylmempää tulppaa, eli esimerkiksi BKR7EIX on kylmempi kuin BKR6EIX. Briskillä päinvastoin, eli mitä pienempi luku, sitä kylmempi. Pidämme yleisimmät tulppamallit aina omassa varastossa, jotta voimme tarjota aina mahdollisimman lyhyen toimitusajan.

Brisk ja NGK sytytstulpat verkkokaupassa:
»» NGK sytytystulpat
»» Brisk sytytystulpat

-Riku