BC Racing alustat nyt valikoimassa: BC Racing alustasarjat.

Kytkimet ja vauhtipyöräkonversiot

2016-10-10 16:59:24 by


Koska kytkimet tekevät kauppaansa tasaisen ällistyttävällä tahdilla, tehdään tänään pikku kertaus merkeistä ja tarvikkeista joita meillä on.




Korkeampaa väännönkestoa
Viritettyihin moottoreihin löytyy ratkaisu käytännössä Clutch Masters, Xtreme Clutch tai Sachs SRE linjalta.

Kaikki valmistajat tarjoavat sekä sintteri että massasarjoja ja puristusvoimaltaan jykevämpiä asetelmia. Sarjoja löytyy alkuperäisen vauhtipyörän kaveriksi, ja useimpiin uudempiin autoihin myös ns. kovan vauhtiksen sisältäviä sarjoja joilla kaksoismassan väännönkestosta ei muodostu ongelmaa.




Eroon kaksoismassasta?
Kuten yllä jo sivuttiin, löytyy ylläolevilta valmistajilta myös kovan vauhtipyörän sisältäviä muutossarjoja joilla kaksoismassan kolinoista päästään eroon.

Muunnossarjoja löytyy myös monilta OEM valmistajilta vakiotehojen tuntumassa oleville autoille. OEM valmistaja meinaa siis valmistajaa joka valmistaa osat samojen standardien mukaan kuin alkuperäinen osa, ja käytännössä myös usein toimittaa autovalmistajalle OE osan.

Kauttamme saa muutamaakin eri OEM merkkiä kuten Sachs, Exedy, LUK, Valeo. Aina ei siis tarvitse päivittää kytkintä rankimpaan mahdolliseen vain kovan vauhtipyörän saadakseen.

Huomionarvoista mutossarjoissa on tietenkin se että ainankin kytkinlevy vaihtuu toisenlaiseen. Kaksoismassan kanssa käytetään jousittamatonta levyä, ja muunnossarjassa seuraa aina jousitettu levy ellei toisin mainita.




Monilevyiset sarjat
Kun haetaan todella kovaa väännönkestoa, täytyy katse kääntää monilevyisten sarjojen suuntaan. Väännönkestohan voidaan laskea (yksinkertaistettuna) levyn kitkapinnan pinta-alan, halkaisijan ja kitkakertoimen, asetelman puristusvoiman sekä kitkapintojen lukumäärän perusteella.

Monilevyisiä pakkoja löytyy Clutch Masters, Xtreme Clutch ja Sachs SRE linjalta.

Monilevykytkimiä on saatavana valmiin pulttaa kiinni vauhtipyörän kanssa sekä erikseen mikäli valmista vauhtipyörää ei ole tai sen tahtoo teettää itse.




Vakiokytkin vaihtoon?
Vaikka nimemme mukaisesti pääosin viriosaa myymme, saa meiltä myös ihan tavallisia OEM kytkimiä käyttiksiin. Luotamme näissä OEM valmistajiin kuten Sachs (ei SRE), Luk, Exedy tai Valeo. Merkkeihin jotka tekevät alihankintaa myös autovalmistajille.

Meiltä löytyvät myös painelaakerit, ARP vauhtipyörän pultit, kytkinletkut sekä muut tarvikkeet kuten työ- ja pääsylinterit korjaussarjoineen.

Oli kytkintarve siis mikä tahansa, kannattaa vierailla kaupassa katsomassa kytkimet ja vauhtipyörät -kategoria. Myyntiinkin kannattaa olla yhteydessä, sillä autamme mieluusti mikäli valinta ei ole itsestään selvä!