BC Racing alustat nyt valikoimassa: BC Racing alustasarjat.

Kulmat kondikseen

2016-07-27 16:16:52 by


Alustakauppa käy ennätyskuumana näin helteisesti alkaneen viikon kunniaksi, joten päätettiin tehdä pieni kertaus myös tukivarsi- ja puslatarjontaan jotta alustasta saa sitten kaiken irti!



Alustan toimintaan vaikuttavat käytännössä tukivarret, niiden kiinnitys eli puslat, ja käytetyt renkaat. Kaikkia kolmea osa-aluetta meiltä tietty löytyy, mutta keskitytäänpä noin alkuun kahteen ensimmäiseen.

Säädettävät tukivarret
Saatavilla omana merkkinämme Race.Fi jota haalimme pariltakin merkkivarsia valmistavalta tehtaalta, ja Whitelinen, Cuscon sekä Eibachin valmistamana. Useimmissa varsissa nivelet ovat ns. standardimittaisia, mikä tarkoittaa sitä että varaosien saatavuus on myös ihan järkevä. Oman tuontimme varsissa on myös pölysuojat jotka pidentävät varsien käyttöikää.

Kun mennään ihan extreme toteutuksiin, toimitamme myös kaikki Wisefab tuotteet. Jos merkki ei ole tuttu, se voidaan kiteyttää siihen että alustageometria on sarjoissa mietitty uusiksi siten että pyöränkulmat muuttuvat joustossa mahdollisimman vähän ja mm. ackerman kulmasta päästään etuakselilla eroon. Etenkin etupään sarjat ovat erittäin suosittuja ns. kahva edellä ajettaviin kilpureihin.
»» Race.Fi tukivarret
»» Eibach tukivarret
»» Whiteline tukivarret
»» Cusco tukivarret
»» Wisefab sarjat

Polyuretaanipuslat ja camberpultit
Powerflex ja Energy Suspensions ovat päämerkkimme polypuslissa. Näiden kaveriksi löytyvät eri paksuiset camberpultit hyllykamana. Alkuperäisten puslien korvaaminen uretaaniversioilla tekee ajettavuuteen eron kuin yöllä ja päivällä.

Uretaanipusla on hivenen jäykempää materiaalia ja laakeroituu keskiholkin ympärille. Käytännössä eron huomaa parhaiten mutka-ajossa, jossa kumipuslilla auto ei reagoikkaan heti ratin kääntöön, vaan ensin kumipuslat antavat hivenen periksi. Sama ilmiö toistuu myös pyöränkulmissa jotka pysyvät uretaanisilla puslilla tarkemmin säädöissään. Uretaani on kuitenkin sen verran pehmeää että ihan kaikki kolinat eivät pallonivelten tapaan johdu suoraan koriin - näitä voi siis suositella melkolailla varauksetta niin kadulle kuin radallekkin.

Viimeisenä camberpultit. Nämä ovat edukas ja toimiva vaihtoehto silloin kun säädettävää tukivartta ei ole saatavilla. Madalluksen kasvaessa alkavat alkuperäiset säätömahdollisuudet loppumaan. Camberpultti, aka. epäkeskopultti on idioottivarma ja toimiva keksintö säätövaran lisäämiseen.
»» Powerflex puslat
»» Energy suspension puslasarjat
»» Whiteline puslat

Kannattaa selailla myös muita alusta- ja jarrut -osion tuotteita. Sieltä löytyy myös paljon täsmätuotteita ja pikkunippeliä jota ei tähän ole järkevää alkaa listailemaan.
»» Race: Alustan ja jarrujen osat