Ajankohtaista: Toimimme normaalisti. Toimitus perille normaalipaketin hinnalla.. Uutta: Rengasvalitsin on julkaistu!

Vems mittarit, Sivu 1

Vems laajakaista


Laajakaistamittari

Laajakaista tarkoittaa autokäytössä laajakaistaista polttoaineen seossuhdemittaria. Alkuperäislambdat ovat mittausalueeltaan hyvin kapeita, koska ne ovat halpoja valmistaa ja on tarkoitettu vain kertomaan moottorinohjaukselle onko seos laiha, stokimetrinen vai rikas.

Laajakaistainen anturi ja sen mittari sensijaan mittaavat tarkasti sen kuinka rikas tai laiha seos tosiasiassa on, sillä joissain tapauksissa on tehon kannalta optimaalista säätää seos hivenen rikkaaksi.

Äärimmilleen viritetyssä autossa on tärkeää tietää seossuhde ja ryhtyä toimiin mikäli se ei ole kohdallaan, sillä mitä pidemmälle moottori on viritetty, sitä tarkempi se on seossuhteesta.

EGT, eli exhaust gas temperature tarkoittaa pakolämpömittaria. Vems on yhdistelmämittari joka näyttää samaan aikaan seossuhteen kanssa myös pakokaasun lämpötilan. Liian korkea lämpötila vahingoittaa nopeasti ahdinta tai pakoventtiilejä, ja sen äkillinen nousu tai lasku voi kieliä piilevästä ongelmasta tai viasta joka on syytä korjata ennenkuin se aiheuttaa todellista tuhoa.