BC Racing alustat nyt valikoimassa: BC Racing alustasarjat.

Lukkoperät, Sivu 1

Torsen ja levylukkoperät Quaifelta, Kaazilta, Cuscolta, Tran-X ja Gripperiltä. Saat meiltä myös levy- ja huoltosarjat kaikkiin myymiimme lukkoperämerkkeihin.

Quaife ATB lukkoperät alk. 954.50 €

Quaife ATB lukkoperät
Quaifen ATB lukkoperä on markkinoiden paras katu ja ratapäivälukko. Quaife lukkoperä on hiljainen, sillä on elinikäinen takuu ja se soveltuu loistavasti sekä katuajoon että ratakäyttöön. Tästä listauksesta löytyvät myös BMW ja Mercedes Quaife lukkoperät.

Lukkoperät


Valikoimistamme löytyy kattavasti lukkoperiä liki malliin kuin malliin ja moneen käyttötarkoitukseen. Seuraavassa on eritelty kahden yleisimmän lukkotyypin erot.

Levylukkoperä tai kitkalukkoperä

Levy tai kitkalukkoperä on enemmän kilpakäyttöön soveltuva ratkaisu, jossa lukituksen hoitaa pakka kitkalevyjä. Pakka kiristyy kun tasauspyörästöön kohdistuu vääntöä joko kiihdytyksessä tai vaihdejarrutuksessa. Lukon ramppikulmat määräävät sen kuinka kovaa lukko kiristyy eri tilanteissa.

Levylukkoperä soveltuu ensisijaisesti radalle tai ralliin, koska se on rakenteestaan johtuen usein äänekäs ja voi kanittaa vastaan esimerkiksi risteyksissä tai parkkipaikoilla.

Levylukkoperiä valmistavat Kaaz, Cusco, Tran-X ja Gripper

Torsen eli rataslukkoperä

Torsen, torque-sensing, eli väännöntunnistava lukko. Torsen on erinomainen valinta lukoksi, sillä se on rakenteensa ansiosta täysin äänetön ja kestää roimasti vääntöä.

Torsen toimii niin, että mikäli pyörät pyörivät eri nopeuksilla (toinen pyörä alkaa sutimaan), siirtää lukko voimaa hitaammin pyörivälle pyörälle pyrkien pitämään pyörien nopeuden samana.

Torsen on järkevin valinta silloin kun autolla ajetaan myös kadulla, sillä siinä ei esiinny levylukon kaltaista tökkimistä tai ääntämistä, ja se toimii myös saumattomasti erilaisten luistonestojärjestelmien kanssa.