News: Quaife

by


Quaife lukkoperät ja voimansiirron osatQuaife Engineerin on jo vuosia ammattitaidolla valmistanut lukkoperiä ja muita laatutuotteita. Quaife perustettiin jo vuonna 1965 ja on siitä lähtien ollut yksi maailman huippunimistä alallansa. Rodney Quaifen valmistama ensimmäinen tuote, joka meni Triumph moottoripyörään, oli suuri menestys.

Siitä lähtien Quaife Engineering on kasvanut todella menestyksekkääksi yritykseksi, joka valmistaa tuhansia eri tuotteita Yhdistyneessä Kuningaskunnassa - myös merten yli toisille mantereille kuten myös meille Suomeen.

Quaifella luotetaan 100% heidän omiin tuotteisiinsa. Taannoin eräs asiakas kysyi meiltä Racelta, että korvaako Quaifen takuu jos lukkoperän "saa" rikki vaikkapa kiihdytysajossa. Tehtaan vastaus tähän oli, että kyllä korvaa, mutta vetarit hajoavat ennen lukkoa. Muutenkin Quaifen elinikäinen takuu viestii vankasta laadusta ja kestävyydestä Quaifen tuotteiden kohdalla - eikä yhtään hajoamistapausta ole meillä tiedossa.


Lukkoperien aatelia - Quaifen torsen lukkoperät elinikäisellä takuulla myös kilpakäyttöön.Quaifen torsen lukkoperä siirtää voimaa luistavalta pyörältä pitävämmälle pyörälle sallien kuitenkin pyörien välisen nopeuseron. Tämä tekee Quaifen lukkoperistä otollisia sekä katuautoiluun että nopeaan rata-ajoon. Drifting käyttöön torsen lukkoperä ei ole paras mahdollinen ratkaisu vaikka sillä tästä huolimatta menestystä on saavutettukkin.

Quaifen yksikkö soveltuu myös liukkaalle kelille, ja hienous Quaifen yksikössä onkin se että pyöriä ei lukita yhdeksi puuksi vaan perä vain siirtää voimaa sille pyörälle jolla on pitoa. Vesikelillä tai lumella ajettaessa tämä on hyvä ominaisuus koska auto ei lähde täysin lukitun taka-akselin tavoin yhtä herkästi luisuun. Toki auton saa poikittain myös Quaifella - se vaan ei käy yllättäen kuten esimerkiksi levylukoilla.

Etuvetoisissa autoissa torsen lukkoperä (-tai keula) minimoi etuvetoisia autoja usein piinaavan vetelyn. Useassa rataluokassa Quaifen yksikkö onkin etuvetoisten suosituin lukko - se yksinkertaisesti sovetuu myös etuvetoisiin kuin nenä päähän.

Tsekkaa lisätietoa Quaife lukoistammeRace.Fi: Quaife


-Turo/Race.Fi